30 Apr
Norðoyggjar
Free
Tónleikur

Konsert við Ensemble Prisme úr Danmark

x

30.apríl kl. 19.30: Konsert við Ensemble Prisme úr Danmark

Soleiðis stendur skrivað á heimasíðuni hjá bólkinum:

ENSEMBLE PRISME består af instrumenterne fløjte, klarinet, cello og klaver og spiller kammermusik på kryds og tværs.Ensemblets medlemmer er garvede og passionerede musikere : Utrilla Gudiksen, fløjte og Martin Kejser, klarinet, Anders Öberg og Berit Juul Rasmussen, pianist (Sæson 2022)

ENSEMBLE PRISME elsker at blande instrumenterne og de forskellige tidsepoker af kompositions musikken.
Lige nu består programmet af Johannes Brahms(1833-1897) pragtfulde Trio opus 114 for klarinet, cello og klaver, Friedrich Kuhlau(1786-1832) Grand Trio opus 119 for fløjte, cello og klaver og Anders Koppels(1947-) let svingende ‘Movement’ fra 2018 skrevet til Ensemble Prisme.

 

En koncert med ENSEMBLE PRISME indeholder ofte helt nyskrevet musik. Ensemblet har fået skrevet værker med økonomisk støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, komponistforeningen, Knud Højgaards Fond og Solist Foreningen 2018. Det er blevet til 5 meget spændende og vidt forskellige kvartetter af komponisterne Anders Koppel, John Frandsen, Bo Andersen Sunleif Rasmussen og Hugi Gudmunsson. Stykkerne er hver af en varighed på ca. 10 min. og kan derfor fint tilføjes som et twist til de klassiske værker.
Vi synes det er sjovt også at formidle tidens musikalske sprog og ideer, som nogle gange kan være mere udfordrende for tilhøreren end de ældre kendte toner, men samtidig lader tilhøreren gå på opdagelse i nye musikalske landskaber.

Den engelske digter og kritiker sagde engang: “Ethvert nyt stort værk ændrer al den foregående litteratur, så vi læser den på en anden måde.” Det samme kan man sigeom musikken, at den nye musik kan ændre vores måde at lytte til den foregående musik.

Address

Christianskirkjan

kirkjubrekka 6
700 Klaksvík
Norðoyggjar

Date

30 Apr 19:30

Price

Free